Anadolu Yakası Ataşehir'deki En Büyük Kafe Restoran CAFE LOCALE Ataşehir



Herşey sonradan gurme arkadaşımız Orhan Şanlı'nın Cafe Locale'de gurme etkinliğine katılacağını duyurması ile başlıyor. Nasıl kambersiz düğün olmazsa Cafe Local'in yanıbaşında oturan bir gezenti gurme olarak bensiz bu etkinlik olamaz. Olsa da eksik olur:)


Esasen Cafe Locale'e ilk açıldığı hafta eşimle birlikte geliyor, mekanın büyüklüğü, tam ortasındaki dev ağacın güzelliği karşısında hayrete düşüyoruz. Buraya sağlam  yatırım yapmışlar, acaba doldurabilecekler mi diye de merak ediyoruz. Hafta içi dahi gayet yoğun olduklarını görmem bu etkinliğe kısmet oluyor.

Soğuk bir Şubat akşamı Cafe Locale' in müdürü Gülseren Alkan, PR' ları Dilanur Esen ve Burcu Kalkavan, bloggerlardan Orhan Şanlı, Burak Makaracı ve Zeynep Ceylan ile birlikte güzel bir tadım etkinliğine başlangıç yapıyoruz.


Şarap sommelier'i Özgür Kızıl Bey'in bizim için seçtiği Lamberti Pinot Grigio marka beyaz şarap eşliğinde, Fransızlardan brie ve rokfor, Hollandayı temsilen gouda, Türk' ün gücü olarak da eski kaşar ve isli peynirden oluşan peynir tabağı ile açılışı yapıyoruz. 



Biz Cafe Locale'deki şarap çeşitliliği konusunda Sommelier Özgür Bey ile sohbet ederken  mekanın spesiyallerinden avakadolu enginar da başlangıçlar arasında yerini alıyor. Enginar sempatizanı olmadığım için ben sadece avakadonun yavan tadının enginarla birlikte ağıza alındığında yok olduğunu, bu anlamda birbirlerini tamamladıklarını belirtirken, masamızdaki enginar severler bu spesiyale her yönüyle tam puan veriyorlar ve enginarla aramın olmayışını da şiddetle kınıyorlar:) Ben etoburum arkadaşım, bana oradan gelin:)



Sommelier nedir konusuna gelicek olursak kısa tanımıyla şarap uzmanı, uzun tanımı ile de şarabın satın alınması, saklanması, sunulması, müşterilerin yemek seçimine uygun şaraplar hakkında müşterinin bilgilendirilmesi gibi birçok konuda uzmanlaşmış kişi demekmiş. Yani şarap uzmanı denince akla gelen şarabı görerek, koklayarak ve tadarak inceleyen degüstatörlerinkinden farklı bir uzmanlık alanı...

Sıcak başlangıçlardan biranın kadim dostları Cajun Fingers, Mozerella Sticks ve French Fries  sunuluyor şimdi. Restoranların genelinde bu konsept biranın yanında sepette sunulan bir konsept olsada  biz hala elde çatal bıçak, serçe parmaklar havada şarap tadımı modunda olduğumuzdan, karışık kızartma tabağımız şimdiye kadar görmediği ihtimamı burada görerek maşa ile tabaklarımıza servis edilip, afiyetle midemize indiriliyor.



Sohbet sırasında Gülseren Hanım'a Anadolu yakasında cafe restoran tarzı mekanlarda çocuk oyun alanının olmadığını ve aslında bunun büyük bir ihtiyaç olduğundan bahsediyorum. Gülseren hanım da her daim oyun ablası da olan koccaman bir oyun alanları olduğunu belirtiyor. Hem çok şaşırıyorum hem de seviniyorum. Çocuk oyun alanlı restoran olsun diye ya balık ya kebap ye ye ye nereye kadar değil mi?

Ve işte bana göre gecenin fark yaratanı geliyor. Keçi peynirli hurma ile bezenmiş yeşil elmalı kuzu kulağı salatası. Çekirdeği alınmış hurma içinde eritilmiş keçi peyniri ile hurmanın uyumu şaşkınlık uyandırıcı. Yemelere doyamıyorum...



Ve mekana özel iki spesiyal daha. Beğendili mini börek ve Bresaola' ya (İtalyan pastırması) sarılmış enginar... Menüyü hazırlayanlar arasında enginarsever biri kesin var:)



Artık ana yemeğe geçmenin vakti geldi de geçiyor. Sahneyi şefimiz Müslüm Bey alıyor. Lokumla başlıyoruz... Masaya sıcak döküm tavada gelen lokumların içi Dilanur ile beni beklerken pembeliğini yitiriyor. Lezzet patlaması yaşamamıyoruz. Ama tek suçlu biziz kabul ediyoruz:)



Özgür bey kırmızı ete geçtiğimizde beyaz şarabımızı Mon Reve Tempranillo markalı kırmızı şarapla değiştiriyor. Yumuşak içimli bu şarap Lamberti 'ye göre bana daha çok hitap ediyor.


Etlere devam ederken Müslüm Şef bize istek parça soruyor, biz de tercihimizi kuzu pirzoladan yana kullanıyoruz.

Pirzolalar bir geliyor, pir geliyor. Yok böyle bir pişirme kıvamı, yok böyle bir lezzet. Mühürlenmiş et,  kesilince suyu sızıyor. Şefim ellerine sağlık...



Finali Locale'in pasta vitrininden seçilmiş pasta çeşitlemeleri ve kahve ile yapıyoruz. Artık veda zamanı. 



Gülseren Hanım, Özgür ve Müslüm Beylere teşekkürlerimizi sunup ambiansı da menüsü de on numara olan bu mekandan ayrılıyoruz.



Etiketler: , , , , , , , , , ,