Yaz Aylarında İstanbul'un En Eğlenceli Mekanı REİNA...



Yılda en fazla bir iki kez gidebildiğim ve her gittiğimde aman sabahlar olmasın modunda delice eğlendiğim, bence İstanbul'un yıllardır tartışmasız en iyi gece klubü Reina...


Reina'da Cuma ya da Cumartesi gecesi eğlenebilmenin iki yöntemi var. Bunlardan birincisi yemek sonrası gece saat 23:00' den sonra 70 TL giriş ücreti ödeyerek direkt klübe giriş yapmak, ki mekanın doluluk oranı ve kapıdaki bodyguardların moduna göre geri çevrilme ihtimaliniz var.

İkinci yöntem Reina'nın 5 restoranından birine rezervasyon yaptırıp, (Dragon, Park Şamdan, Köşebaşı, Reina ve Blue Topaz) gayet elegans bir ortamda akşam yemeğinizi yiyerek, yüklüce bir hesap ödedikten sonra masadan standlara geçip geceye devam etmek...

Biz artık kapıdakilere "Bir arkadaşa bakıp çıkıcam abi" muhabbeti yapacak yaşları geçtik, kırk yılın başı bir geliyoruz zaten, Reina'nın konum olarak en güzel restoranı Blue Topaz'da rezervasyonumuzu yaptırıyor, güzel bir yaz akşamı boğaza nazır masamızda yerimizi alıyoruz..




Blue topaz deniz ürünleri ağırlıklı fiks bir menü ile hizmet veren Reina'nın deniz kenarı ve denize sıfır masaları olan tek restoranı. Genelde grup olarak gidilen canlı müzikli mekanlarda fiks menü  uygulamasını anlayabiliyorum ama boğazda romantik bir akşam yemeği için alakart menü seçeneğinin de olmasını ve menüden dilediğimce seçim yapabilmeyi isterim doğrusu... Biraz kolaya kaçmış buluyorum ben mekanı... (Fiks menü içki hariç 145 TL)

Fikrimi beyan ettiğimde garsonunuz menünün fiks olduğunu ama standart bir balık restoranı olmadıklarını ve  sunulan her şeyin çok özel lezzetler olduğunu belirtiyor... Hadi inşallah diyorum...

Başlangıç olarak gelen levrek marine üzerindeki sushi zencefili(gari) fikrini hem görsel hem de lezzet olarak yaratıcı buluyorum. Deniz börülcesindeki dereotu detayı da çok yakışmış bence. Ahtapot güzel yumuşatılmış ama sosu gereksiz, kabak çiçeği dolması hiç fena değil, mezeler sınıfı geçiyor...



Ara sıcaklardan deniz mahsülü arpa şehriye, fazla sulu ve içinde somondan başka deniz ürününe ben rastlayamıyorum. Mantarla birlikte servis edilen karides de aksine bir o kadar lezzetli, garsondan tekrar istiyorum:)



Ana yemek tercihimi somon ızgara, bonfile ve kaya levreği arasından en son Suada 360 da denediğim levreğin tadını hayal ederek levrekten yana kullanılıyorum ama levrek pişme kıvamı olarak başarılı olsa da lezzet olarak vasatın üstüne çıkamıyor:(



Finali rakı dostu meyveler ile yaptığımız için şarap dostu tatlılar hakkında yorum yapamıyorum:)



Blue Topaz'ın standlarında devam eden gece için güzel bir hesap ödüyor, 4'e kadar dans edip hesabın hakkını veriyoruz:)



Etiketler: , , , , , , , , , ,