Çocuklarla Haftasonu Şile Doğa Tatil Köyü ve Saklı Göl Gezilecek Yerler



Çocuklarla haftasonu şehir dışına kaçalım etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz Şile gezisi çocuklu çocuksuz doğayı seven herkes için iyi bir alternatif...


İstanbul'un Karadeniz'e sahili olan ilçelerinden  Şile'ye ortalama 1 saatte ulaşılabildiğinden günübirlik bile gidip gelmek mümkün. Ancak biz tam bir tatil ambiansı yaşamak için konaklamayı tercih ediyoruz. 




Cumartesi sabahı kahvaltı sonrası yola çıkıyor, öğle suları Şile'ye ulaşıyoruz. Tatili birlikte geçireceğimiz diğer 5 ailenin henüz varmamış olmalarını fırsat bilip, Şile merkezine girmek yerine ana yoldan tam tersi yöne sapıyor, Saklı Göl tabelalarını takip ederek Karamandere Köyü'nün az ilerisindeki göle doğru yol alıyoruz.




Yol gayet düzgün, Saklıgöl'ün görsel etkileyiciliğinin yanısıra köy yolunda yolculuk da keyif veriyor, yol kenarında kendi mahsüllerini satan teyze ve amcalardan alışveriş bile yapıyoruz. 



Göl kenarına ulaştığımızda gölü göremiyor, yirmi otuz basamak merdiven tırmandıktan sonra ise nefis bir manzara ile karşılaşıyoruz. 



Bölgede tek bir tesis var. Bu tesiste serpme kahvaltı alabilir(kişi başı 25 TL),  yemek yiyebilir hatta kendi etinizi getirip masa ve mangal kiralayabilirsiniz. Biz bu sefer göl etrafında yaptığımız trekking ile yetinmeyi tercih ediyoruz. 



Şile'ye dönüyor, tepeden tüm liman ve deniz manzarasına hakim Kristal Kafe'ye konuşlanmış arkadaşlarımız ile buluşuyoruz. Buradaki servis ve bira dostu ara sıcaklar oldukça vasat ama, yağmurdan sonra yüzünü gösteren güneş ve harika manzara insanı tatil moduna sokmaya yetiyor. 



Konaklamak için Şile Doğa Tatil Köyü nü tercih ediyoruz. Burası oldukça geniş bir alana yayılmış, göleti ve yeşil alanları ile güneydeki tatil köylerini aratmayan bir doğaya sahip. Villa tipi yerleşimi olan tesiste bulunan 1+1 daireler lüks değil ama yeterli. Tek sorun tesis deniz kıyısında değil. 



Sezonda kişi başı kalış ücreti 145 TL. 0-6 yaş ilk çocuk ücretsiz. Bu fiyata sabah kahvaltısı ve aksam yemeği dahil. Akşam yemeğindeki içecekler ekstra. Kısaca tesis yarım pansiyon şeklinde hizmet veriyor.



Eşyalarımızı odaya bırakıp kendimizi gölet kenarına atıyor, çimlere yayılıyoruz. Sohbet muhabbet ve çoluk çombalak çimde futbol ile  akşamı ediyoruz. 



Akşam yemeğinde rakı palamut yapıyor, 9 da başlayan canlı müzik ile gece 1'e kadar coşuyoruz. 



Ertesi sabah yine gölbaşında aldığımız kahvaltı sonrası herkesin farklı aksiyonları olduğu için tatil köyü ile vedalaşıyoruz. 



Siz bize uymayın ister tatil köyünün koskoca havuzunda ister Şile'de deniz kıyısında suyun, denizin ve güneşin keyfini çıkarın diyor bir başka gezi yazısında buluşmak üzere esenlikler diliyoruz:)

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , ,