İstanbul'un En İyi Sushi Restoranlarından IOKİ Kandilli




Eşimle sushi'yi çok sevmemize ve yurtdışında gittiğimiz restoranların menüsünde var ise başlangıç olarak mutlaka söylememize rağmen İstanbul'dayken nedense ah bir sushiciye gitsek de sushi yesek diye aklımızın ucundan geçmiyor.
Galiba sushi'ye oralarda alışıp sevdiğimiz için bizde 'sushi yurtdışında yenir' şeklinde bir algı oluşmuş. Ama İoki'nin hem İstinye hem de Kandilli'deki şubelerinin methini gezgin & guru arkadaşlardan sıkça duyunca bu algıyı değiştirip İoki'nin sushilerini denemek için fırsat kollamaktayken kendimi Gezgin & Gurular ile İoki Kandilli'nin terasında buluyorum. Sağolsun evren yolladığım mesajları bazen alıyor:) 


Japon restoran başlangıçların değişilmezi edamame ile tadıma başlıyoruz. Bu edamame olayı oldum olası bana biraz yavan geliyor...


Hava kararmadan sushiler gelse, hem midemiz şenlense hem de gün ışığında güzel fotoğraflar çekebilsek diye iç geçiriyoruz ama sushilerden önce aperatif menüsünden spicy schrimp tempura masamızda yerini alıyor.


Bir P.F. Changs'in dynamite schrimp'i kadar değil ama lezzeti bizi mutlu etmeye yetiyor da artıyor:) Hatta mutluluğumuz sürsün diye ikincisini de rica ediyoruz:)

Ardından gelen sashimi'den pek farkını göremediğim japanese fusion carpaccio pek rağbet görmüyor. Hep derim sushi sever Türkler gitgide artsa da sashimi için damak tadımız henüz hazır değil...


Nihayet sushiler de dizi dizi inciyiz, güzellikte birinciyiz formunda önümüze diziliyor. Bloggerlar için en güzel açıdan resim alabilmeye çalışmaları başlıyor.  


'Ben ışık tutiyim sen çek', 'Benimki güzel çıkmadı' , 'Ben sana whats up'tan hemen yollarım'  şeklinde yüksek bir dayanışma ruhu söz konusu. Sushiler'in soğuma gibi bir derdi de olmadığı için 'Ay dur bir de manzaraya koyiyim öyle çekiyim, yanına da bir de şu sake bardağı gelsin' şeklinde uzuun uzadıya denemeler yapıyoruz:)




Sushiler dedikleri kadar var mı? Evet var! Tornado, sushi konseptinde ilk kez karşılaştığım ve bayıldığım bir lezzet. Karides tempura üstü çıtır patates kaplaması Türk damak tadına muhteşem bir nokta vuruşu olmuş. Üzerindeki ballı hardal sos ise bu ikiliye cuk oturan tamamlayıcı bir unsur oluşturmuş... 



Mekanın diğer fark yaratan spesiyali Batayaki Roll... Karides tempura ve avokado üzerindeki ızgara deniz tarağı, sushi lezzeti ile ızgara kokusunu birleştirerek ızgara deniz ürünü sevenler için çok çekici bir seçenek olmuş...



Bir diğer favorim karides tempuranın acılı ton balığı ve ioki sos ile kaplandığı İstanbul Ebi Roll oluyor. Tamam kabul ediyorum fazlası ile karides düşkünüyüm.

Ve Volcano... Yengeç, karides, ahtapot ve avakadonun birleşimi olan daha bildik ama çok da başarılı bir lezzet... 


Finali vanilyalı dondurma ile servis edilen fried chocolate banana ile yapıyor, mekandan çok çok mutlu ayrılıyoruz. Ioki'yi sushi seven ve sevmeyen cümle aleme tavsiye ediyoruz.

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,