Vino Steak House ismindeki 'Vino' ve 'Steak House' birlikteliğine yakışır bir şekilde İtalyan mutfağı ile Steak House konseptini kombine ediyor. Menüde dry aged yöntemi ile dinlendirilen ve özel pişirme teknikleri işe pişirilip servis edilen Steak'lerin yanı sıra risotto, pizza ve makarna çeşitleri de mevcut...
Tadım etkinliğimiz peynir ve dana ve kuzu füme et tabağı ile başlıyor. Füme et öyle leziz ki tadımın sonunda servis edilecek muhteşem kuzu kafese yerim kalmayacağından bihaber, bu son olsun diyip tekrar tekrar almaktan kendimi alamıyorum.
Peynir tabağı şaraba çok yakışsa da daha sıradışı bir lezzet olan füme etin gölgesinde kalıyor. Brie, gouda ve parmesan gibi peynirlerin arasındaki çerkes peyniri detayı hoşuma gidiyor.
Ara sıcak olarak gelen ızgara istiridye mantarı tek kelime ile muhteşem! O ızgara kokusu, pişme kıvamı, lezzeti, herşeyi ile dört dörtlük. Mantar ile aşk yaşarken ızgara kuşkonmazı tatmayı unutuyorum, gerçekten!!!
Hadi o zaman et şöleni başlasın...
İlk olarak huzurlarımızda ev yapımı sosis. Yunan adalarındaki ızgara ahtapot bacağından sonraki ilk tercihimiz olan ev yapımı sosisin lezzetini bu sosiste ne yazık ki bulamıyorum. Et tadını ayırdedebildiğim, daha yağlı ve doygun bir lezzet aradığım. Bu sosis ise oldukça homojen ve biraz ekşimsi...
Sucuk da keza lezzet anlamında fark yaratmıyor. Ama diğer etler....
Kuzu, kasap köfte, 3 boyutlu köfte üçü de gayet başarılı...
Kuzu etini her daim dana etine tercih eden biri olmama rağmen dana lokum'un lezzeti karşısında şaşkınlık geçiriyorum. Özgür şef gibi benim diyen steakçilerde bunca zamandır yediğim lokumlarla kıyaslandığımda ben şimdiye dek lokum yememişim diyor ve şefi alkışlıyorum...
Finalde gelecek olan mekanın spesiyali kuzu kafes öncesi damak tadımızın refresh olabilmesi için limon sorbe servis ediliyor. Gerçekten o kadar ferahlatıcı bir lezzet ki bu ferahlığın sürmesini istiyor, kuzu kafes yorumlarını arkadaşlarımın yorumlarından okuyun diyorum:)
Veda ederken sizleri finalde gelen, adı gibi lezzet patlamaları yaratan volcano ile başbaşa bırakıyorum:)
Menüden örnekler
Füme et tabağı: 28 TL
Peynir tabağı: 29 TL
Izgara mantar:10 TL
Üç boyutlu köfte: 26 TL
Lokum: 47 TL
Volcano: 15 TL
Vinkara Doruk serisi : 26 TL + 30 TL servis ücreti
VINO STEAK HOUSE
Göztepe Mah. Tütüncü Mehmet Efendi Cad.
No:1 Kadıköy / İstanbul
0 (216) 3630203