İstanbul'da Ege Meyhanesi, Alaçatı Roka Bahçe'nin Pera hali ROKA PERA huzurlarınızda...

Ege mutfağının damak çatlatan meze ve deniz ürünleri artık yanı başımızda. Pera'daki Da Vittorio'nun yerine 2014'te açılan Roka Pera, önünden geçerken dahi insanı etkileyen ve içerisine çeken sade ama sıcacık bir dekorasyona sahip.


Bu kadar farklı ve baş döndürücü lezzetin bir arada olduğu çok kıymetli bir menü olduğunu fark etmeden dahi bir akşam şurada keyifli bir yemek yesek diye iç geçirmeniz olası...


Ancak menüdeki lezzetleri tadarken duyacağınız haz dekorasyonun, ambiyansın, şunun bunun çok çok ötesinde. Soğuk başlangıçlardan vişneli zeytinyağlı yaprak sarma, İzmir tulum peynirli ılık patlıcan, cevizli ve kırmızı pancarlı deniz börülcesi bende en çok iz bırakanlar. Orta doğu mutfağının vazgeçilmezi tabulenin ızgara tekirli hali cesurca ama başarılı bir çalışma olmuş.

Ege otları ve lor peyniri ile doldurulmuş ızgara kalamar görsel olarak MUH-TE-ŞEM de olsa da ızgara  ahtapot lezzet olarak bir adım önde. Tamam kabul hakkıyla pişirilmiş ahtapot her daim benim için diğer deniz ürünlerinden bir tık ileride.




Ege otlu mücverin ferahlatıcı tadı deniz ürünleri arasında güzel bir es oluyor. İkinci kez sarma keyfi yaşatmak üzere asma yaprağına sarılı marine edilmiş ızgara sardalya da masada yerini alıyor. Perde pilavı stili levrekle örülmüş deniz mahsüllü pilav da gerçekten yaratıcı.




Roka Pera Ege lezzetlerine çok sevdiğim diğer bir mutfak olan Boşnak mutfağından da lezzetler eklemiş. Izgara füme boşnak sucuğu ve eritme peynir güveci başarılı bir kombinasyon. Kağıtta isli kurutulmuş boşnak eti ise orgazmik lezzetler kategorisine girmeyi hak ediyor. Karides ve kalamarlı fener balığı yahnisi etinden almalık, suyuna bandırmalık, ardından sıyırmalık. Izgara boşnak köftesi PLESKAVITSA, en az Saraybosna ve Üsküp'te yediğim kadar başarılı...



Finaldeki tahinli ve cevizli çıtır kabak benzerlerinden daha ince dilimlenmiş, çıtırlığı ve lezzeti perçinlenmiş. Karadut reçelinin eşlik ettiği taze lor kreması sütlü tatlıların ekşi meyvelerle buluşmasındaki ekşi tatlı dengesinin damakta bıraktığı hazza güzel bir örnek teşkil etmiş.


Geri dönüp baktığımda bu kadar çok şeyi ben mi yedim diye sormaktan kendimi alamıyorum. Demek ki lezzetli olunca yeniyor, çalışınca oluyor:)

Fiyatlar lezzetlere göre mantıklı seviyelerde. Soğuk başlangıçlar 15, sıcak başlangıçlar 20, ana yemekler de 30-40 TL aralığında. Siz de kendinize bir iyilik yapın, Roka Pera’nın huzurlu ambiyansında damak çatlatan bu lezzetlerin tadına bakın,’ Hayatta mutluluk yoktur mutlu anlar vardır’ sözünü hatırlayacağınız güzel bir akşam yaşayın.

Etiketler: , , , , , , ,