Arzum ve Deniz Orhun ile Yılbaşı Menüsü Etkinliği

Bence lezzet konusunda iki grup insan var. Lezzetten anlayanlar ve de maharetli elleri olup lezzet yaratanlar... Ben her ne kadar kendimi ilk gruba dahil görsem de yemeklerimi çok seven babamın 'Anlayan yaratır da' sözünü haklı çıkarırcasına şimdiye dek lezzet yarattığım iki etkinlikte de (Pinkberry ve Arzum) en çok beğenilenin benim lezzetimin olması çok hoşuma gitti:)

Geçtiğimiz haftalarda Cine5'teki Denizden Mutfak Hikayeleri programından tanıdığımız sempatik şef Deniz Orhun liderliğinde yılbaşı menüsü hazırladığımız bir workshop'a katıldık.



Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sponsorluğunda  gerçekleşen etkinlikte Arzum'un el yakmadan ekmek kızartan Fırrın ürünü ve çift haznesi ile farklı çay zevkleri için demini ayarlayan Duoterm Termos ile tanıştık. Hem blender hem robot olan pratik alet Blendart ile bolca kesme doğrama ve parçalama yaptık. Kapağı açmaya uğraşmadan üstteki deliğinden havuçları soğanları ekleyip ekleyip kolayca ufalttık.


Etkinliğimizin başında pişme süresini göz önüne alarak öncelikle Frambuazlı Muffinleri hazırlayıp fırına verdik. Daha sonra buzdolabı poşeti içindeki hindi göğsünü çekiçle dövüp yumurtaya ve de blendarttan geçirip ufalttığımız çubuk krakerlere bulayıp kızarttık. Üzerine de soğan, hardal, kaşar ve turşu ile hazırladığımız sosu ekledik. Huzurlarınızda Krakerli Çıtır Hindimiz...


Guruology Serra ile birlikte hazırladığımız  Deniz Şef'in en çok beğendiği, herkesin tenceremizden kapış kapış yediği bol sebzeli sağlıklı Yılbaşı Pilavımızın tarifi ise şöyle;

Yarım çay bardağı sıvı yağda önce bir adet soğanı, daha sonra birer adet havuç ve kapya biberi kavurduk. Üzerine bir su bardağı pirinç, Birer avuç üzüm, ceviz, badem ekledik. Tuz, karabiber ve bolca tarçın ilave edip çevirmeye devam ettik. 2 bardak et suyunu ve tereyağı ekleyip demlenmeye bıraktık. Ocağı kapatmadan kısa süre önce de kestaneleri serpiştirdik.


İşte pratik, bol malzemeli, besleyici ve lezzetli, sadece yılbaşı değil aybaşı hatta haftabaşı keyifle yiyebileceğimiz pilavımızın hazır ve de nazır. Hepimize afiyet bal şeker olsun...


Fırınımızdan çıkan mis gibi frambuazlı muffin leri de büyük bir keyifle mideye indirip etkinliği güzelliğine yaraşır bir final ile noktaladık.


Etiketler: , , , , ,